Catalogus Henrique van Putten-0
Catalogus Henrique van Putten-1
Catalogus Henrique van Putten-2
Catalogus Henrique van Putten-3
Catalogus Henrique van Putten-4
Catalogus Henrique van Putten-5
Catalogus Henrique van Putten-6
Catalogus Henrique van Putten-7
Catalogus Henrique van Putten-8
Catalogus Henrique van Putten-9

Catalogus Henrique van Putten

In het kader van mijn afstuderen ontwierp ik een catalogus voor Henrique van Putten, beeldend kunstenares te Gouda. Haar vraag: een overzichtscatalogus met het werk van de afgelopen jaren, maar ook inspiratiemateriaal, schetsen en citaten. Een grote, maar leuke en uitdagende klus.

Henrique maakt diersculpturen van stof. Deze sculpturen hebben op het eerste gezicht een lieflijk karakter, maar bij nadere inspectie een merkwaardige, soms macabere twist. Zowel haar meest recente sculpturen als insiratiemateriaal (foto’s, tekeningen en citaten) hebben een plaats in de catalogus. Haar vraag was om een totaalbeeld te geven van haar manier van werken. Ik heb het drie-dimensionale karakter en de diepere lagen van haar werk verwerkt in het ontwerp. Door het hele boek loopt een denkbeeldige as, waarop de beelden en teksten zijn geplaatst. Het vraagt een fysieke handeling (het draaien van het boek) om som- mige beelden en teksten te kunnen bekijken.

In april was de opening van de gelijknamige (Het zijn net mensen) expositie in museum Gouda en werd het eerste exemplaar overhandigd aan de curator van het museum. De typografische uitingen, affiches en uitnodigingen werden door mij ontworpen.
De catalogus is ook te koop.