Welkom bij de Koester Challenge - Studio Koester Booster

Vergeef me mijn ‘ehms’ en ‘uhs’ … dit is mijn allereerste heuse echte video die ik heb opgenomen.
Ik heb mijn perfectionisme hierin (dit komt hieronder ook nog terug) uiteindelijk niet laten leiden en mijn video omarmd zoals die is 😉

1. Bewustwording

Het koesteren van de kleine dingen in het leven is net zoals het trainen van een spier. Je kent dit principe misschien wel van het bijhouden van een dankbaarheidsdagboekje. Koesteren en dankbaarheid liggen dicht bij elkaar. Je kunt jezelf trainen in het zien en stilstaan bij waardevolle momenten door er een tijdje dagelijks aandacht aan te besteden. Hoe meer je registreert (door te kijken, maar ook door het vast te leggen) hoe meer oog je er voor krijgt.

En hoe meer je er bij stil staat hoe beter het wordt vastgelegd in je herinneringen.

“Aandacht vormt de basis van een herinnering”


2. Doen

We willen vaak bij het vastleggen van herinneringen graag volledig zijn, de perfecte plaatjes schieten (en maken er dus voor de zekerheid 345.560) om ooit het complete, prachtige foto-album te kunnen maken. Ons perfectionisme is vaak enorm. Met als resultaat dat we meestal niks doen en die foto’s ergens op je telefoon of harde schijf verdwijnen.

Dus überhaupt geen boek, geen waardevol tastbaar overzicht en geen gelegenheid om herinneringen op te halen.

Ik daag je in deze challenge uit om wél die momenten vast te leggen, maar mét een beperking van hoeveelheid en binnen bepaalde kaders. Hierdoor maak je het overzichtelijk en behapbaar waardoor de kans groter is dat je er uiteindelijk wel iets mee doet.

Meer info in de mail die je aan het lezen was 😉