Over mij - Studio Koester Booster
Studio Koester Booster Angelique Verheij

Mijn naam is Angelique Verheij ~
illustrator én grafisch ontwerper.

Ik kijk verder dan alleen de illustratie. Tijdens een opdracht stem ik altijd af of de illustratie past binnen een ontwerp, bij teksten of op (online) drukwerk.

Thema’s rondom mentale gezondheid en verdriet kunnen zwaar aanvoelen. Ik vind het belangrijk om deze via collage, illustraties en woorden wat lichter te laten voelen.

Om een handreiking te geven om zelf te ontdekken wat raakt en om te laten zien waar schoonheid zich verstopt in de kleine dagelijkse momenten.

Voor wie?

Ik werk graag voor coaches, organisaties en bedrijven die zich inzetten voor mentale gezondheid. Met mijn illustraties verbeeld ik emoties die soms moeilijk onder woorden te brengen zijn. Hierdoor worden ze herkenbaar, toegankelijk en beter bespreekbaar.

Wil jij dat jouw boodschap raakt? Voel je vrij om contact met me op te nemen. Ik denk heel graag met je mee!

illustratie met vintage foto van vrouw waarbij een kleine vrouw een duik neemt in haar hoofd

Als kind deed ik niet anders …

tekenen, tekenen, tekenen … Ik zat altijd te krabbelen. Maakte voor iedereen tekeningen, boekjes en kaartjes. Was er een feestje of iets verdrietigs? Angelique maakte wel wat. En daar genoot ik van!

⁠Toch koos ik na mijn vwo examen voor een studie in de hulpverlening en werkte ik jarenlang in het ziekenhuis. Iets voor mensen betekenen vond (en vind ik nog steeds) erg belangrijk.

Maarja … dat tekenen & maken … dat bleef kriebelen.

Naast mijn baan in het ziekenhuis ben ik de kunstacademie gaan volgen in Arnhem en daar voelde ik mij als een vis in het water! Sindsdien voeg ik mijn creativiteit én iets betekenen voor mensen samen.

De combinatie van het ontwerpen én het maken van illustraties (getekend, geschilderd, geprint, collage, met papercut etc) vind ik geweldig! Ook omdat ik door middel van het zelf maken van beelden iets eigens en persoonlijks kan toevoegen aan een ontwerp.⁠⁠

En een rijtje 'willekeurige' liefhebberijen

❤︎ Gek ben ik op …

~  Papier (de geur, het gevoel, de looks)
~  Analoog en digitaal knippen & plakken
~  Oude foto’s en doosjes
~  Natuurlijke & hergebruikte materialen (hoezo afval?)
~  Typografie & Fotografie
~  Bos, strand en duinenstruinen
~  Goede koffie, chocolade & tamari (niet perse bij elkaar)
~  Mensen kijken
~  Esthetiek
~  Mijn 3 kids en lief
~  Op blote voeten lopen
~  thema’s als zelfliefde, mentale gezondheid en duurzaamheid
~  Melancholie & nostalgie
~  Cello spelen, dansen & zingen

Alles wat ik maak heeft een aantal dingen gemeen:
Ik maak het met aandacht, met ruimte voor verwondering, met speelsheid, met oog voor esthetiek, met humor of melancholie, zorgvuldigheid en met gevoel. Ik hou van eenvoud, een mooi concept, iets maken van hergebruikte of duurzame materialen en niet te veel ingewikkelde fratsen.⁠

Wat kan ik voor jou (be)tekenen?