13 (gekke) uitspraken van moeders die je wel móet koesteren! - Studio Koester Booster

13 (gekke) uitspraken van moeders die je wel móet koesteren!

afbeelding blog gekke uitspraken van moeders die je moet koesteren studio koester booster

Nooit gedacht dat je dit zou zeggen!

Voordat je moeder werd had je vast bepaalde ideeën van het moederschap. Hoe je zou zijn als mama, wat je zou doen en wat je wel of niet zou zeggen. Veel vrouwen hebben het voorbeeld van hun ouders voor ogen en denken: dat ga ik dus echt nooit tegen mijn kinderen zeggen! Lees hieronder welke 13 (gekke) uitspraken van moeders je kunt koesteren.

Deze uitspraken zijn typerend voor deze periode in je leven met kleine kinderen. Zie er de humor van in en geef een knipoog naar andere moeders. Koester dat je dit nu gewoon ongegeneerd kunt zeggen ;-)!

Niet aan die lantaarnpaal likken!
Echt! Kinderen doen het! Er plassen hondjes en mannen tegen aan, er zit kauwgum op en er wordt tegen aan gehangen door weet ik veel wie. Maar niets weerhoudt deze kleine mensjes er van om ineens te bedenken dat het misschien lekker is om hun tong langs deze paal vol bacillen te halen. Je draait je om en tot je grote schrik staat zoonlief lekker te likken alsof het een ijsje is…

Mama wil ook even rustig poepen!
Die had je vast ook niet zien aankomen! Vanaf het moment dat je kersverse baby op aarde is, is de tijd dat je rustig op de wc kunt zitten voorbij. Als je een baby hebt zit je met gespitste oren op de bril of kom je er domweg niet aan toe. Als ze wat groter zijn is de wc gewoon onderdeel van het publieke domein. Weg privacy. Kinderen komen juist wat vragen als jij net zit. Wanneer ze nog groter zijn doe je de deur op slot, maar hoor je jezelf door de deur heen tetteren: mag mama ook even rustig poepen?!

Als je nu ff lief doet, mag je straks op de ipad.
Bijna elke moeder maakt zich hier wel eens schuldig aan. Je hebt vooraf gelezen over onvoorwaardelijk ouderschap, opvoeden zonder straffen en belonen etc.. En toch…in het heetst van de strijd floept deze er toch zo af en toe uit (of een snoepje, tv kijken, op de spelcomputer etc)

Vraag dat maar aan je vader.
Oeps…soms weet je het gewoon even niet. En hoe heerlijk is het als je een partner hebt die ook af en toe de ijzers uit het vuur kan halen. En die eer geef je hem of haar dan ook af en toe.

Mag ik even aan je billen ruiken?
Als ze nog heel klein zijn doe je het gewoon. Hoeveel ouders houden hun baby’s niet bijna halverwege om even goed aan die luierbillen te ruiken. hmmm, volgens mij moet er iemand verschoond worden! Tijdens de zindelijkheidstraining kan je kinds nog wel eens zijn/haar billen angstvallig voor je verborgen houden. Wat niets anders oplevert dan deze uitspraak. Logisch, maar je had van te voren vast niet bedacht dit ooit te zullen uitspreken.

Ach…die kun je nog best opeten. Blaas t zand er maar af.
De meeste ouders worden hier gaandeweg steeds makkelijker in, want alles afwassen/weggooien is geen haalbare kaart. Kortom je voegt je steeds meer in de uitspraak (die je ouders misschien ook vroeger wel deden): vieze varkentjes worden niet vet.

Plas maar gewoon in de bosjes.
ehem…deze wil je misschien eigenlijk niet meegeven aan je kind. Stel namelijk dat ze dit als 16 jarige nog steeds doen?! Maar als je net iedereen in de schoenen, jassen, buggy hebt gehesen, tassen om en aan je rug en jullie hebben net een stap in het bos/park gezet…en je hoort: “ik moet plassen!” Pffff dan zijn die bosjes vedraaid handig!

Waarom heb jij een playmobile poppetje in je neus?
…of een knikker, een erwt, een gum, een krijtje, een legoblokje, broodkorst, wat dan ook. Je gaat ongetwijfeld een keer in je leven als moeder een dergelijke uitspraak doen. Dus bereid je maar alvast voor en lees alvast de thuis EHBO adviezen.

Laat je piemel maar eventjes met rust.
Als je meisjes hebt, dan gaat deze gelukkig aan je voorbij. Als je jongens hebt, weet ik bijna wel zeker dat je ook deze uitspraak een keertje (of 547) gaat doen. Jongetjes doen zulke gekke dingen met hun kleine slurfje, dat je geregeld vreest voor hun vruchtbaarheid.

Dan ga je maar in je onderbroek naar school!
Deze is combinatie van een erfenis van wat mijn ouders vroeger tegen ons zeiden en gewoonweg onmacht. Natuurlijk wil je niet dat je kind in zijn onderbroek naar school gaat, maar je bent het opjagen van je kinderen tijdens het aankleden zo zat! En ja, ergens moeten ze toch ook maar eens ervaren hoe vervelend het is om niet volledig aangekleed naar school te gaan. Dus…komen deze woorden over je lippen rollen.

Spuug maar uit… in mijn handen.
En echt…er zijn sommige ouders die dit dan ook nog zelf opeten. Nooooit gedacht dat je dit zou zeggen of doen!

Ach! Schatje patatje toch!
Verkleinwoordjes, je ontkomt er niet aan! Voor je het weet is het uit je mond gerold. En kom er dan nog maar eens af. Handige tip: als je nog geen naam gekozen hebt voor jouw baby…bedenk hoe deze naam met -tje of -je erachter klinkt.

Wil je je zus niet met de brandweerwagen slaan?!
…of met een stoel, een pop, een boterham, plakje kaas, stofzuiger, haar broertje. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kinderen gebruiken iets als een wapen in de eeuwige strijd tussen broers en zussen. Maar wees gerust, de liefde is, zeker als ze klein zijn, net zo groot. Het hoort er echt bij!

Heb jij nu ook nog een leuke toevoeging?
Super leuk om te horen! Wie weet maak ik er wel een illustratie van voor op instagram!

Zijn er uitspraken van jezelf of je kinderen die je eigenlijk wel meer wil koesteren?
Heb je er wel eens aan gedacht om ze door mij op een poster te laten zetten? Inclusief illustratie op maat! Dan heb je echt een blikvanger in je kamer 😉

Koester je mee?
Heb je interesse in een poster? Kijk dan eens op deze pagina voor meer informatie!

Zit jouw idee er niet tussen, maar spreekt de stijl van Studio Koester Booster je wel aan? Neem gerust contact met me op om samen andere mogelijkheden te bespreken. Ik vind het leuk om met je mee te denken!